• Benson Gormsen posted an update 1 year ago

    Posledních 10 let doučuji. Od soukromého doučování na volné noze přes výuku přírodních věd na střední škole jako učitel a poté až po spoluzakládání a řízení doučovacích služeb.

    Hlavní věc, kterou jsem znovu a znovu viděl, ať už na soukromém individuálním sezení nebo na velké skupinové doučování, je, že doučování má velký dopad na studenty v mnoha případech dokonce více než klasická výuka a přednášení ve třídě .

    Proč?

    Je těžké odpovědět. Nejlepší učební prostředí je podle mě takové, které je vyváženo řadou faktorů.

    Dovolte mi rychle uvést některé faktory, které měly významný dopad na naše studenty. Toto nejsou vyčerpávající seznamy. Na internetu můžete najít mnoho dalších zdrojů pro více informací a podrobná vysvětlení.

    Výhody doučování

    Moje zkušenosti s doučováním trvají více než 10 let. Začínal jsem jako lektor na volné noze. Poté jsem pracoval pro University of Pretoria jako smluvní lektor a tutor. Na střední škole bylo mým posledním krokem založení a vedení doučovací agentury.

    doucovani-dohlavy.cz věc, kterou jsem opakovaně viděl, ať už soukromé nebo skupinové doučování, je dopad doučování na studenty. Může to být efektivnější než přednášení nebo výuka ve stylu třídy.

    Proč?

    Na tuto otázku je těžké odpovědět. To je způsobeno řadou faktorů.

    Dovolte mi rychle uvést některé faktory, které měly významný dopad na naše studenty. Toto není úplný seznam. Existuje mnoho zdrojů online pro obecná vysvětlení výhod a seznamy.

    3. Doučovací lekce může být zkrácena na váš volný čas

    Je vzácné, že jste nucen dávat pozor, když za něco musíte utrácet peníze nebo vám zabírá příliš mnoho času. Musíte navštěvovat školu a všechny přednášky na univerzitě. Po škole se stane vaším časem, abyste zvládli dokončit domácí úkoly a úkoly, abyste mohli dělat věci, které rádi děláte. Doučování zabere část vašeho volného času, je to skvělá motivace pro učitele, kteří se rozhodnou získat lektora sami pro svůj vlastní prospěch. Buď čas strávený s lektorem využijete dobře, nebo promarníte svůj volný čas. Pokud rodiče resp. učitelé doporučují doučování, je důležité, aby chápali, že toto rozhodnutí musí učinit student. Student, který se nepodílí na rozhodování, není svobodný. Stává se to součástí jejich práce. Měli jste někdy práci, která nebyla vaší silnou stránkou, což netěšilo, ani nepřineslo žádné cíle nebo dosažitelný úspěch.

    Funguje tedy doučování skutečně?

    Nikdy jsem neviděl lektora, který by nebyl schopen pomoci studentovi zlepšit jeho známky. Neefektivní doučování bylo v mém životě neustálým tématem posledních 10 let. Podílel jsem se také na výuce a přednášení v institucích a začal jsem s lektorskými službami, abych se vypořádal s mnoha neefektivnostmi, které jsem zažil jako student i pedagog.

    Špatná motivace stát se lektorem může vést k tomu, že studenti přijdou o výhody doučování. Vyberte si své lektory a službu doučování moudře dobré doučování vždy funguje.