• Zhou Stage posted an update 1 year, 4 months ago

    Je úžasné, kolik lidí zapomíná cvičit své břišní svaly. Tímto způsobem přicházejí o mnoho výhod, které cvičení břicha může přinést. Podívejme se na hlavní výhody cvičení břicha, pokud jste je vynechávali.

    nejsou tu jen proto, aby vypadaly dobře v 6 balení balíček!

    Břišní svaly hrají důležitou roli při podpoře páteře, držení těla, rovnováhy a stability, stejně jako dýchacích funkcí, jako je dýchání.

    Je důležité vybudovat sílu a vytrvalost v těchto svalech, protože to může poskytnout výhody jako je zlepšené držení těla, bolesti dolní části zad, stabilita a možná i pomoc s dýcháním.

    Vylepšení sportovního výkonu

    Rovnováhu, stabilitu a sílu jádra jsou důležité pro mnoho namáhavých nebo soutěžních sportů. Břišní tréninky se zaměřují na tyto svaly, a tak vám poskytují základní sílu při provádění aktivity.

    cviky na břicho tréninky umožňují hráčům přenést více energie z jádra do končetin, a tím zvýšit jejich výkon a skóre, na rozdíl od hráčů, kteří mají slabší břišní svaly.

    Snížení bolesti dolní části zad

    Lidé ze všech společenských vrstev trpí problémy s dolní částí zad . Bolesti dolní části zad mohou být zhoršeny slabými břišními svaly. Chronická bolest dolní části zad může být způsobena ztuhlostí kloubů.

    Břišní cviky se zaměřují na tyto zádové svaly a páteř, díky čemuž jsou pružnější a méně tuhé, čímž se snižují bolesti dolní části zad.

    Tato cvičení také zlepšují držení těla při chůzi, stání nebo sezení, čímž snižují výskyt bolestí zad spojených se špatným držením těla.

    Vylepšené držení těla a stabilita

    Jak jsme zmínili, cvičení na břicho jsou určeny k posílení břišních svalů. To je důležité pro udržení rovnováhy a správného držení těla. Pro seniory a sportující osoby je stabilita obzvláště důležitá.

    Cviky na břišní svaly posilují svaly kolem páteře a zlepšují držení těla , pokud je tělesná hmota správně rozložena. Dobré držení těla je zásadní pro dobré zdraví a sebedůvěru páteře.

    Trénink břicha vám může pomoci zlepšit rovnováhu, držení těla, stabilitu a koordinaci.

    Lepší schopnost nést váhu

    Cvičení břicha poskytuje sílu nést váhu. Cviky na břicho vám mohou pomoci zvedat těžší závaží s menší zátěží páteře. Je to proto, že cvičení na břišní svaly posiluje trup a pomáhá poskytnout stabilní základnu pro zvedání.

    Pevnější pas

    Cvičení břicha může pomoci snížit tělesný tuk. Toto je problém, který je spojen s mnoha nemocemi životního stylu, jako je cukrovka a obezita. Zvýšení svalové hmoty v břiše zvyšuje metabolismus a spaluje více tuku. Toto vede ke štíhlejšímu a štíhlejšímu tělu.

    Břišní svaly vyžadují posilování stejně jako ostatní svaly těla. Tyto cvičení vám však mohou pomoci dosáhnout štíhlé postavy a skvělého vzhledu. Při posilování břišních svalů je však důležité pracovat na síle vnitřních svalů.

    Rozmanitost je klíč

    Slaňovací cviky však neodstraňují tělesný tuk. Pokud chcete skutečně zhubnout, pak je rozmanitost klíčová. Vyvážené cvičení by mělo zahrnovat kardiovaskulární cvičení, cvičení s odporem a samozřejmě cvičení břicha.